Lars Jansson Trio

Lars Jansson (piano)

Thomas Fonnesbaek (bas)

Paul Svanberg (drums)

 

Lars Jansson is jazz-pianist, componist, arrangeur en docent. Hij groeide op in Örebro (Zweden) en na zijn middelbare school begon hij aan een studie medicijnen waar hij na anderhalf jaar besloot zich aan de muziek te wijden. Gelukkig maar. Op het Göteborg College of Music kwam hij in contact met andere Scandinavische muzikanten en later ook met internationale grootheden. Sindsdien componeert en arrangeert Lars voor keine groepen, big bands, koren, kamerorkesten enzovoort.

 

Zijn trio behoort al lange tijd tot de meest erkende jazz-bands van Scandinavië. Ze maakten een serie indrukwekkend mooie albums en ook de lijst albums waar Lars Janson op meespeelt is indrukwekkend. In 1998 werd Lars genomineerd voor de Deense Jazzpar Prijs en werd hij de eerste jazz-professor in Aarhus (Denemarken), in 2001 kreeg hij voor het Trio-album ‘Hope’ een Deense Grammy.

 

En dit jaar kreeg hij nog van de Zweedse koning persoonlijk de prijs van de Zweedse Academie voor Muziek. Dat doet een koning niet zomaar en je kunt op 22 sep in Junushoff komen horen waarom de koning groot gelijk had. En als je denkt dat je nu net een beeld begint te krijgen van Lars Jansson is het aardig om te weten dat hij al meer dan 20 jaar actief yoga beoefent, mediteert en de psychologie van Carl Jung bestudeert.

 

Meer info op www.larsprof.wixsite.com

Lars Jansson Trio
Lars Jansson Trio
Lars Jansson Trio
Lars Jansson Trio