Bugge Wesseltoft Solo*

Bugge Wesseltoft (piano)

 

We zijn ontzettend blij dat Bugge Wesseltoft onze festival-artiest is dit jaar. Hij heeft zo veel verschillende en vernieuwende dingen gemaakt dat we daar moeiteloos een apart festival voor zouden kunnen programmeren. Op zijn muziek hebben we gedanst, gezwijmeld, gelachen en gehuild. En tijdens deze editie van het Nordic Jazz Festival zal hij onder andere een solo-concert verzorgen.

 

Bugge is van 1964 en speelt sinds zijn 16e in verschillende bands. Zijn muzikale opleiding bestaat vooral uit zelfstudie, hard werken, praktijkervaring en een genereuze geest. Hij heeft nooit een formele muziekopleiding genoten en dit geeft hem de vrijheid om onbevangen naar nieuwe muzikale richtingen te zoeken. Dat leidde tot de oprichting van een eigen label (Jazzland), één van de meest geroemde Noorse jazzbands (New Conception of Jazz), talloze samenwerkingsprojecten, prachtige albums, filmmuziek, prestigieuze onderscheidingen en prijzen.

 

Wist u dat de leader van VPRO’s Zomergasten ook van Bugge Wesseltoft is?   

 

En heeft u misschien de Netflix-serie Jule-storm gezien? Waar in aflevering 5 op 18m45s Bugge Wesseltoft een prachtige versie van ‘Somewhere Over The Rainbow’ speelt… tranen en kippenvel!

 

Meer info op www.buggewesseltoft.com

Bugge Wesseltoft
Bugge Wesseltoft
Bugge Wesseltoft
Bugge Wesseltoft