Tord Gustavsen & Trygve Seim

Tord Gustavson (piano)

Trygve Seim (sax)

 

Tord Gustavsen en Trygve Seim zijn beide boegbeelden van de Noorse muziek.

 

Tord staat al sinds de eerste ideeën over het Nordic Jazzfestival bovenaan ons verlanglijstje. Hij is een pianist die al heel veel prachtige dingen en samenwerkingen op zijn naam heeft staan. Waaronder  een indrukwekkende lijst albums waarvan een flink deel bij het vermaarde ECM is uitgebracht. De Volkskrant schreef eens dat ’hij de toetsen bijna verontschuldigend aanraakt’ wat mooi beschrijft hoe subtiel hij kan spelen. Vorige zomer hoorden wij hoe in een uitverkochte kathedraal in Trondheim ruim 1800 mensen tegelijk hun adem inhielden toe hij daar samen met Nils Petter Molvaer group soms fluisterzacht speelde.

 

Dit jaar komt hij naar Wageningen met de eigenzinnige saxofonist Trygve Seim die er in de eerste editie van ons festival al bij was met The Source. Ook zij lieten toen horen dat een piepklein beetje precies goed aangeblazen lucht de hele grote zaal in beroering kan brengen. Ook Trygve Seim maakt albums bij ECM. Waarbij zijn debuut album ‘Different Rivers’ uit 2000 zelfs werd geselecteerd als één van de 50 mijlpalen van ECM tijdens hun 50-jarig bestaan. Een veel groter compliment is nauwelijks denkbaar.

 

Tord en Sygve gaan samen een interpretatie van Bach-koralen laten horen die u nog niet eerder heeft meegemaakt. Lees hier het interview met het Brusselse podium Bozar waarin Tord Gustavsen uitlegt wat hun motivatie is.

 

Meer info op www.tordg.com en www.trygveseim.com

Trygve Seim
Tord Gustavsen
Tord Gustavsen