Oddgeir Berg Trio

Oddgeir Berg Trio

Oddgeir Berg - Piano, keys

Audun Ramo - Doublebass

Lars Berntsen - Drums

 

Het Oddgeir Berg Trio heeft net het derde deel van hun trilogie uitgebracht met de titel “While we wait for a brand new day”. Na “Before Dawn” in 2018 en” In the End of the Night” in 2020, gaat ook dit derde deel van hun trilogie over de nachtelijke uren. Het is het meest optimistische deel van de drie.

 

En dit terwijl het album onder enorme druk is opgenomen toen de Noorse regering een lockdown aankondigde net toen de opnames gepland werden. Met nog maar drie dagen te gaan en een ongewisse toekomst, zijn ze de studio ingedoken en hebben de nummers in een intense sessie opgenomen.

 

De toon van deze negen nieuwe originelen is eerder hoopvol en vrolijk is dan somber en beklemmend. De melancholische sfeer van de vorige twee releases is nog steeds  voelbaar, maar daarbij klinken heldere stemmingen en energieke ritmes. Is dat solo-piano-intro van "Sunday Mood" misschien zelfs een verwijzing naar de funkklassieker "Lady Marmelade" uit de jaren 70? Wij laten ons in elk geval graag onderdompelen in de composities van dit trio.Oddgeir Berg Trio