Maridalen Trio

Maridalen Trio

Anders Hefre - saxophones, clarinet

Jonas Kilmork VemøMaridalen y - trumpet

Andreas Rødland Haga - double bass

 

Maridalen Trio ontleent zijn naam aan een vallei ten noorden van het centrum van Oslo. Het debuutalbum dat in voorjaar van 2021 uitkwam kreeg zeer lovende kritieken in Noorwegen en ook daarbuiten. Het album stond op vele favorietenlijstjes en werd genomineerd voor “Best Norwegian Album of the Year” en “Jazz Album of the Year” van het Engelse MOJO Magazine.

 

Het trio begon met samen spelen om te oefenen, maar al snel vonden ze elkaar in de  bijzondere bezetting van contrabas, trompet en houtblaasinstrumenten. Daarnaast ontwikkelden ze een gezamenlijke belangstelling voor Zweedse jazz, minimalistische filmmuziek en Frans impressionisme (u weet wel eind 19e eeuw met Monet, Renoir, Degas enzo). Van daar uit ontwikkelden ze hun eigen muzikale sfeer en taal.

 

Afgelopen maart brachten ze hun 2e album uit “Bortenfor” uit bij Jazzland Recordings. Net als het eerste album opgenomen in het houten kerkje van Maridalen. Met het warme akoestische geluid van bas, trompet en houtblaasinstrumenten aangevuld met geluiden uit een oude radio en met keukenbenodigdheden. Met verhalen over oude en vergeten plaatsen, over een stadspoort, over foto's uit een film en over een ritje op een luchtfiets in dromenland.